Villfiskutstillingen

Konsept // Utstilling // Design // Prosjektledelse

Villfiskutstillingen Kystens hus

Kystens Hus i Tromsø er hodet og hjertet for kystnæringen i Nord-Norge. I tillegg til å huse viktige ressurser er det også en åpen bygning for alle som vil lære mer om blå næringer, eller nyte et godt måltid sjømat på en av serveringsstedene. Vår oppgave var å fylle huset med mer spennende innhold, og gi liv til utstillingsområdet. Villfiskutstillingen omfatter 1. og 2. etasje i Kystens hus, og byr på læring og opplevelser.

Start video

Vårt kreative team har bred erfaring innenfor utstillingsdesign og retailmarkedsføring. Blant annet med å utvikle slagkraftige konsepter. Denne innsikten tok vi med oss når vi laget konseptet og innholdet for Villfiskutstillingen. Utstillingen skiller seg ut ved at den fremstår som håndlaget fra A til Å. Fra designplan til møysommelig utstopping av våre norske fiskearter, til lokal bygging av fiskebåt og spennende digitale opplæringsopplevelser for nye generasjoner.

Villfiskutstillingen

Båtbygging

Fokuspunkt i utstillingen

Villfiskarter

Norges villfiskarter

I prosjektet utviklet vi først en 3D modell og plan for hele utstillingsområdet. Et godt beslutningsgrunnlag ryddet vei for en smidig prosess og samarbeide med vår oppdragsgiver og en hel underskog av underleverandører. Alle ble nøye fulgt opp av vår prosjektleder, som sammen med det kreative teamet ledet prosjektet trygt i havn.

Resultat

Resultatet er en mangfoldig utstilling som formidler kunnskap om nordnorsk kystnæring. Flere av besøkspunktene i utstillingen er digitale, noe som engasjerer kunnskapstørste besøkende i alle aldre.